Over Ludique

Ludique!

Twee jonge theatermakers bundelen onder de naam LUDIQUE! hun krachten en hun bonte verzameling aan bijzondere eigenaardigheden.
Zij weten zich door middel van hun androgyne verschijningen en eigenzinnige manier van theatermaken te onderscheiden.
Hun theaterstijl is een combinatie van modern muziektheater, opera en het cabaret zoals dat uit het Berlijn van de jaren ’30, in een mix met invloeden uit de burlesque en de hedendaagse musical. De voorstellingen spelen zich ook vaak af op bijzondere, onverwachte locaties waarmee ze hun publiek doen verrassen en ook stof tot nadenken meegeven.
Dit alles maakt de optredens van LUDIQUE! tot een unieke totaalbeleving.

Zo gingen hun eerste twee producties BEZIELD (AmsFringeAward) en VILEIN in première tijdens het Amsterdam Fringe Festival van 2010 en 2011 en waren zij onderdeel van theaterfestivals zoals Avenue Panache.
Daarnaast presenteerden zij op theatrale wijze diverse evenementen, met als jaarlijks terugkerend hoogtepunt het buitenpodium van de Stichting Grey Pride aan de Oudezijdsvoorburgwal tijdens de Amsterdam Gay Pride.

De heren van LUDIQUE! staan niet altijd alleen op het podium, ook hebben zijn in de afgelopen jaren mogen samenwerken met grootheden als Heddy Lester, Frank Affolter, Richenel, Frank Sanders, Joke de Kruijf. Ook hebben zij een unieke verbondenheid met Patty Trossèl (La Pat) met wie zij reeds op meerdere vlakken een samenwerking mochten aangaan.