Zarah

Zonde van de liefde

De titel van het nieuwste muziektheaterprogramma van LUDIQUE! spreekt tot de verbeelding!

Naast de eed van trouw aan het leven en het theater, zal deze voorstelling ook een eerbetoon brengen aan de vergeten muziek, de muziek die velen tot in het hart wist te raken, maar nu in de schaduwen van de muzikale geschiedenis ligt…

Niet omdat deze muziek de mensen niet in vervoering wist te brengen, in tegendeel, objectief gezien stond enkel dit ene doel voor ogen: mensen samenbrengen!

Puur en alleen om de reden dat een bepaald regime de muziek van een wonderbaarlijke kunstenares tot propaganda maakte is het vandaag de dag vaak vergeten en verguist in Nederland, terwijl tekst en thematiek ook heden ten dagen nog actueel zijn en hierdoor tijdloos blijken.

De muziek die gezongen is door Zarah Leander is een ware inspiratiebron met zijn prachtige melodieën, poëtische en vaak dubbelzinnige teksten en bovenal zijn blijvende actualiteit, ook nu nog, bijna 80 jaar na haar grote doorbraak in Wenen met ‘Axel an der Himmelstür’ in 1936.

Met ‘ZARAH, Zonde van de Liefde’ willen wij muziektheater brengen dat niet uitsluitend een huldezang is aan het werk van deze beroemde Zweedse, die als de grootste UFA-STAR allertijden door de Duitsers als propaganda-middel gebruikt werd, tevens is het een loflied aan de universele boodschap van liefde en de schoonheid van muziek.

LUDIQUE! keert hiermee terug naar de basis: LEBEN OHNE LIEBE KANNST DU NICHT!

Met een compleet nieuwe verschijningsvorm nemen wij u mee op een reis terug naar de gloriedagen van de Duitse Chansons, al zullen ze nu wellicht op een geheel andere wijze in het gehoor liggen. Een moderne voorstelling waarin kennis gemaakt zal worden met een bijzondere, hedendaagse kijk op het leven, de liefde en de muziek van toen.

Zo levensecht en puur was LUDIQUE! nog nooit!

Lees HIER een review

Over de voorstelling

Duur voorstelling: 90 min
Spel: Gerald Drent & Martijn Mulders
Creatie: World of LUDIQUE!, Leendert van Nimwegen en Remko Harms
Muziek: World of LUDIQUE! en Paul Tijink
Coaching: Frank Sanders en Bernadette Dengler
Choreografie: Bernadette Dengler
Licht: Martijn Mulders en Kaj Kelderman
Kostuums: Aziz Bekkaoiu en Martijn Mulders
PR-fotografie: Hanneke Kuijpers
Scènefotogratie: Anita Hondong en Wim Lanser
Tourondersteuning: Romy van der Kolk en Samantha van Eijk
Premiere: 10 oktober 2014

Foto's

Video

Muziek